Koninklijke Harmonie De Dendergalm Denderleeuw

Kon. Harmonie info
Activiteiten
Aansluiten
Gastenboek
Varia
Fotoboek
Contacteer ons
Homepage

This Ferrer watch good replica watches selection, a kind of replica watches uk super-temperament, and Tudor Roudong is rolex replica also very similar to the rolex replica uk retro strap with a watch to increase the viewability.

Muziekstage jeugdensemble in Amougies
Dendergalm.be on-line !
Nieuw bestuur voor fanfare en jeugdfanfare
Overzicht van een activiteitenjaar
De Dendergalm viert haar 135 jarig bestaan !
De Dendergalm aan zee - Uitstap naar Nieuwpoort
Nieuwpoort 2003
Deelname aan het provinciaal toernooi 2006

Nieuwpoort 10 augustus 2003 - Reisverslag door Lik Biegel

Zondagmorgen 10 augustus 2003, de zon maakt zich op om ons belgenlandje nogmaals te vergasten op een zinderende hittedag. Op de ‘plesj’ van Denderleeuw weerspiegelen haar stralen op de ruiten van een touringcar die wordt volgestouwd met muziekinstrumenten van de fanfare ‘de Dendergalm’. Voor de derde maal op korte tijd trekken de muzikanten en hun vriendenkring er weer op uit. Na Chimay en Yerné in het Waalse landsgedeelte staat nu Nieuwpoort aan onze Vlaamse kust op de agenda.

Iedereen vond een zitje – uitgezonderd trompettist Lieven De Coster die reeds om 4 uur met zijn fiets vertrok – en om 8 u 30 vertrok de autocar voor de gekende trip langs de nog niet te drukke autosnelweg E40 richting Noordzee. Na een probleemloze rit, alhoewel er geen drank was op de bus, -vergetelheid of berekende zet van het bestuur? – bereikten we rond 10uur onze bestemming. Godzijdank stopte de bus juist naast een café zodat de dorstigen allengs hun keel konden spoelen.

De overige muzikanten waren dan reeds druk doende met het uitladen van de instrumenten en het opstellen van de muziekstaanders. Even later werden dan van op de dijk, onder een stralende hemel (m.a.w.: in de plakke zonne), de eerste noten over zee geblazen.

Het duurde dan ook niet lang of de zweetdruppels rolden overvloedig over het aangezicht van de muzikanten en de dirigent. Enige flesjes mineraalwater brachten een weinig soelaas alhoewel sommigen toch een stevige pint nodig hadden. Ondanks enkele foutjes – enkelingen hadden last van de lange zomeravonden, (mea culpa) – werd het toch een geslaagd optreden dat werd afgesloten met de pittige ‘Nieuwpoortmars’. Het was al noen als we samen in een piepklein café nog een verfrissing namen ons aangeboden door het bestuur. Daarna was iedereen vrij tot 15 uur. Tijd om de honger te stillen en ’t moet gezegd, de mosselen waren lekker. De jeugd nam van de gelegenheid gebruik om een frisse duik te nemen in het zilte nat, iets later gevolgd door enkele oudere sportievelingen. Het geplons heeft deugd gedaan aan onze verhitte lijven en ook onze ogen werden verwend want onze meiskes zagen er geweldig uit in hun bikinietjes. Ook Lydia werd door haar vriend Dominique vergast op een verkoelende duik in zee, spijtig genoeg met kleren aan. (haar rondingen mogen anders ook wel gezien worden -n.v.d.r.).

Om 15uur was het verzamelen geblazen om het wandelconcert aan te vatten. Na enige vertraging vertrok ons korps (inclusief Katrien Vanfleteren die enige aansporing nodig had) met een stevige mars door de winkelstraat. Na een welgekomen rustpauze keerden we terug via de dijk. Eens de instrumenten veilig opgeborgen kregen we van onze chef Johan nog tijd tot 18u45 (officieel was het volgens Stefaan 18u30) om een ijsje of ander lekkers te degusteren op een zonnig terras. Het uur van vertrek aangebroken bleken twee tienermeisjes spoorloos. Een zoektocht op het strand en in het water bleef vruchteloos. Veel te laat kwamen de twee vermisten dan toch nog op dagen(er waren blijkbaar schoon redders op het strand!) en kon de bus huiswaarts keren. In tegenstelling met de vorige uitstappen bleef het ditmaal nogal rustig op de bus, de ontstentenis aan drank zal er wel voor iets tussen gezeten hebben. Bij aankomst op de plesj hadden we deze keer geluk: het terras van ons lokaal ‘De Vrede’ was nog open en we konden nog een koel pintje pakken. Het merendeel van de muzikanten is op tijd huiswaarts gegaan maar er zijn er die gewacht hebben op Lieven die met zijn fiets iets na middernacht is gearriveerd. Hoelang die nog blijven plakken is moet je hem zelf vragen want ondergetekende lag toen al in zijn bed te dromen van al het schoons dat de voorbije dag gebeurd en gepasseerd was.

Lik Biegel


Copyright 2002-2014 by SBR

All rights reserved

last updated on February 1 2015

Contacteer de webmaster: secretariaat@dendergalm.be

Deze site is geoptimaliseerd voor een resolutie 1024x768.