Koninklijke Harmonie De Dendergalm Denderleeuw

Kon. Harmonie info
Activiteiten
Aansluiten
Gastenboek
Varia
Fotoboek
Contacteer ons
Homepage

This Ferrer watch good replica watches selection, a kind of replica watches uk super-temperament, and Tudor Roudong is rolex replica also very similar to the rolex replica uk retro strap with a watch to increase the viewability.

Muziekstage jeugdensemble in Amougies
Dendergalm.be on-line !
Nieuw bestuur voor fanfare en jeugdfanfare
Overzicht van een activiteitenjaar
De Dendergalm viert haar 135 jarig bestaan !
De Dendergalm aan zee - Uitstap naar Nieuwpoort
Nieuwpoort 2003
Deelname aan het provinciaal toernooi 2006

Muziekstage van het Jeugdensemble in 'Het Protestants Centrum' te Amougies 27-29 april, 2001

Om het Jeugdensemble extra voor te bereiden op het aanstaande concert dacht onze Chef Johan M. dat het misschien een goed idee zou zijn om een weekend 'op afzondering' te gaan. Onmiddellijk kreeg dit idee een grote aanhang en werd het weekend, samen met Frieda en André P., in mekaar gestoken.

De meeste van ons vertrokken dan ook die vrijdag 27 april rond 18 uur met de trein uit Denderleeuw naar Ronse. Anderen zijn met de wagen gekomen en Stefaan B. was voor de gelegenheid trucker-van-dienst, geladen met instrumenten en persoonlijke bagage van de treinreizigers. Rond 20 uur was iedereen - Stefaan via Avelgem - ter plaatse en konden we genieten van een avondmaaltijd. Onmiddellijk daarna hebben we het serieuze deel van het programma aangevat met een repetitie onder lijden (het was zijn eerste keer!) van Philippe C.

Na deze zware inspanning moesten we ontspannen, en dat kon niet beter dan via een fuif met kreunende decibels en lichtflitsen van Jan's DJ-installatie. De 'minder jonge' generatie hield zich relatief kalm, wetende dat krachten doseren belangrijk is in een dergelijke 3-daagse. Randgeval (qua leeftijd en ... anders ook), was wel Miguel V.V die een eerste staaltje van zijn verbaal improvisatietalent liet boven komen in de vroege uurtjes.

 

Zaterdagmorgen 7 uur werden de meeste gewekt op een minder gebruikelijke manier b.v. met een drumsolo - René was nog nooit zo snel uit zijn slaapzak geschoten -, of zelfs met een 'verfrissing' voor mensen zoals onze Chef die 'nogal vast slapen' (lees 'houten kop').

Voor de harde kern was er ook ochtend fitness onder de kundige leiding van Jan B. en Miguel V.V. Daarna repetitie met de 'echte' Chef om daarna het middagmaal te verorberen. Geplande apotheose van de namiddag was een natuurwandelingetje (sommigen hadden wel al een peptalk nodig) onder leiding van onze topograaf Dirk Van de Velde, gedocumenteerd met een kaart van de ... kust (!?!).

Zoals Marleen ons had gewaarschuwd, hadden we veel geluk dat we voor den donker thuis waren. Na het avondmaal, opnieuw een voltallige repetitie waar Cara haar eerste deuntje meespeelde. Dan het hoogtepunt van de avond: De Dendergalmse versie van het Swingpaleis, onder stimulus van de frivole Isabelle, Leen en Carolien, muzikaal ondersteund door DJ Jan B. en bijgestaan door een bekwame jury van Chris, Frieda en Den Bos(chmans).

Zoals op TV was de strijd tussen de meisjes en de jongens hard maar fair. Daarna een spetterende fuif om te kunnen slapen. Opvallend was wel dat de batterijtjes van sommigen sneller op waren dan de avond ervoor. Diegene die zijn blijven hangen - het zijn altijd dezelfde -hebben wel nog een optreden kunnen meemaken van onze cabaretier - stand-in Chippendale - Urbanus-next-generation, dus Miguel V.V met een afwisselend repertorium van eigen nummers, Bach en andere. Als "Os, os , os; ik ben de Bos(chmans), -, -, - , de klos" ooit een hit wordt, dan hebben wij de geboorte mogen meemaken.

Zondagmorgen was opmerkelijk stiller. Was het omdat er al een aantal vertrokken waren (zoals Jan R. of Carolien) of had het iets te maken met de inspanningen van de vorige dag? Een laatste repetitie om dan vervolgens op het terras te genieten van een gezamenlijk aperitief in de zon. Na het middagmaal werd er spontaan samen opgeruimd en de bagage in de wagens geladen. Versleten maar voldaan zijn we dan teruggekeerd naar onze thuishavens.

Op risico om iemand te vergeten, zeg ik toch: MERCI aan Johan, Frieda, André, Stefaan, Carolien, Leen, Isabelle, Jan, Dirk en iedereen van ons voor dit fantastisch weekend. Het aanstaande concert kan niet meer stuk! We kijken allen uit naar de datum van volgend jaar.

Journalist van dienst - Philippe


Copyright 2002-2014 by SBR

All rights reserved

last updated on February 1 2015

Contacteer de webmaster: secretariaat@dendergalm.be

Deze site is geoptimaliseerd voor een resolutie 1024x768.